rendőrök (Array)
Közélet

Magyar rendőrök mennek a szerb-macedón határra

Tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel indult el a feltartóztatni az "illegális bevándorlókat".

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány kollégájával, Milorad Veljovic vezérőrnagy, szerb főigazgatóval hétfőn állapodott meg abban, hogy a februárihoz hasonló “széleskörű együttműködésre van szükség a jelenlegi illegális bevándorlással kapcsolatos helyzetre tekintettel”.

A police.hu beszámolója szerint az elmúlt napokban közös magyar-osztrák-szerb nyomozócsoport is alakult az embercsempész csoportok és bűnszervezetek felszámolása érdekében.

A magyar rendőrség hétfőtől “négy mobil hőkamerás gépjárművel és húsz fővel támogatja a szerb-macedón határon a rendőri jelenlétet, amelynek célja a Magyarország felé tartó illegális bevándorlók feltartóztatása” – áll a közelményben.

Első ütemben – havi váltásban – tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel, valamint egy terepjáróval indult el vasárnap hajnalban 4 órakor a szerb-macedón határra, akiknek feladata a szerb rendőrökkel való közös szolgálatellátás.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.