Közélet

Többször változtatott vallomásán a megölt kétéves kislány nevelőapja

„Ha bántalmazásból származik a sérülése, az csak én lehetek, de nem emlékszem rá” – mondta első vallomásában, amit később arra változtatott, hogy három román férfi jelent meg nála.

Mint írtuk: a vád szerint egyetlen, tompa tárggyal mért ütéssel ölte meg nevelőapja a kétéves Kirát tavaly januárban, Tápiószelén. Csütörtökön kezdődött a büntetőper az ügyben. Az eljárás során a nevelőapa többször megváltoztatta a vallomásait, egyszer sem ismerte el egyértelműen a bűnösségét – írja az Index.

A 40 éves vádlott a tragédia napján egyedül volt otthon Kirával és Kira édesanyjával közös gyermekükkel, a két hónapos Patrikkal. A férfi hívta ki a mentőket, de nem mondta meg nekik, hogy hogyan sérült meg a kislány.

Első gyanúsítotti vallomásában a nevelőapa még azt mondta, hogy Kira a konyhában játszott, amikor kis időre magára hagyta, majd egy csattanást hallott és a kislányra már úgy talált rá, hogy nehezen lélegzett. A rendőrök többször rákérdeztek, hogyan sérült meg a kislány, mire a jegyzőkönyv szerint az volt a válasz, hogy „nem tudom, nem emlékszem rá, hogy bántalmaztam volna, ha bántalmazásból származik a sérülése, az csak én lehetek, de nem emlékszem rá”. Következő napi vallomásában is furcsa kijelentést tett, azt mondta: „ha meg lett verve a gyerek, Patrik nem lehetett, csak én”.

Azóta már tagadja a nevelőapa, hogy ilyeneket mondott volna, szerinte egy félreérthető, nem is a vallomástétel közben tett megjegyzése került a jegyzőkönyvbe. Tavaly szeptemberben már új verzióval állt elő: eszerint három román férfi jelent meg nála a tragédia előtti estén és üzleti ügyben követeltek tőle olyat, amit nem tudott teljesíteni. Másnap ismét megjelentek a háznál és dulakodás alakult ki, az egyik román férfi megindult a konyha felé, puffanás hallatszott és a nevelőapa már a földön fekve talált rá Kirára. Azt mondta, azért csak fél évvel később beszélt erről, mert megfenyegették, hogy bántani fogják a Romániában élő gyermekét, ha beszélni mer.

A vádiratban viszont az is szerepel, hogy a kislány vér szerinti apja már korábban talált kék-zöld foltokat Kirán, de az anya azt mondta, hogy csak kisebb baleset történt. A boncolást végző orvosok is több apró zúzódást találtak a testén, de a vádlott tagadta, hogy valaha is verte volna Kirát akár ő, akár az anya. Az egyik kihallgatáson az is szóba került, hogy az anya arról panaszkodott, hogy nem szívesen engedi el a vádlott, olyan is volt, hogy bezárta a lakásba. Ezt a férfi elismerte, de hozzátette: azért nem engedte el az asszonyt, mert neki dolgoznia kellett mennie, ezért a nőnek otthon kellett maradnia.

A vádlott ügyvédje azt szeretné elérni, hogy a férfi elhagyhassa a börtönt és házi őrizetben várhassa ki az ítéletet, arra hivatkozva, hogy rossz az egészsége. A bíróság erről még nem hozott döntést, a következő tárgyalási nap július elsején lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik