Közélet

Megverték a börtönőrök, a lelkész segített neki

borton(960x640).jpg (Array)
borton(960x640).jpg (Array)

Zámbó Róbert csalásért ült Sopronkőhidán, de a szadista fegyőrök kezébe került. Alaposan megverték, végül a börtönlelkész segítségével tett feljelentést.

Tavaly október 10-én G. Gábor fegyőr, most vádlott megragadta a Sopronkőhidán raboskodó Zámbó Róbertet, levitte a földszintre, ahol öt további börtönőr várta. O. Balázs, I. Norbert, T. Attila, A. Dávid és K. Zoltán ezután nekiestek és percekig verték 38 éves áldozatukat, aki csalásért és lopásért töltötte 3,5 éves büntetését – írja a Blikk.

“A támadók fölém tornyosultak, csak arra emlékszem, hogy ütöttek és ütöttek. Szerintem csak a csodának köszönhető, hogy nem tört be a koponyám és nem maradtam ott holtan” – mondta a lapnak az akkori elítélt, aki azóta szabadult.

Jelenteni nem merte a történteket, csak a börtönlelkésznek mert beszámolni róla. A lelkész egyből jelentette a felügyeleti ügyésznek a történteket. Kiderült, hogy a verések rendszeresek voltak, más rabokat is ütlegeltek az őrök. Mások se mertek feljelentést tenni. Zámbó szerint a lelkész adott neki erőt, sőt tanúskodott az ügyészségen és a bíróságon is fog.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága folyamatban lévő ügyről nem akart nyilatkozni, miközben Zámbó Róbert új életet kezdett, dolgozik és párkapcsolatban él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik