Közélet

Küzdenek két Nyírtétnél elgázolt biciklis életéért

bicikli (Array)
bicikli (Array)

A múlt héten öt kerékpárost ütött el egy kisbusz, két súlyos sérült állapota életveszélyesre fordult – közölte a rendőrség a Zsaru Magazin alapján.

Egy mikrobusz öt kerékpárost ütött el a Nyírtét és Székely közötti úton június 16-án reggel. A kisbusz vezetője megpróbálta elkerülni a frontális ütközést egy nehezen belátható kanyarban előző személygépjárművel, amikor a kaszálásból hazafelé tartó kerékpárosokkal ütközött.

„A Székely felé tartó jármű 28 éves székelyi vezetője egy nehezen belátható kanyarban tucatnyi kerékpáros előzésébe kezdett” – részletezte a baleset körülményeit Molnár Péter hadnagy, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője a Zsaru Magazinnak. A kanyarba a másik irányból az eddigi adatok szerint egy szabályosan közlekedő mikrobusz érkezett. Amikor a 46 esztendős ramocsaházai vezető észrevette a szemből jövő személyautót, erősen fékezett, hogy elkerülje az ütközést. Elvesztette uralmát járműve felett, és a túloldali padka felé sodródott. Az útpadkára érve észlelte ugyan a takarásban érkező bicikliseket, de már nem tudta kikerülni őket, közéjük csúszott.

A bicikliseknek esélyük sem volt elkerülni a balesetet. Az elütött székelyi kerékpárosok közül egy 26 és egy 37 éves férfi könnyű, egy 61, egy 48 és egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, két súlyos sérült állapota életveszélyesre fordult. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétsége miatt folytat eljárást, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják – derül ki a rendőrség közleményéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik