Közélet

Felrúgta a bicikliző lányt az iskolaigazgató

Az ügyészség szerint ez a tett csekély mértékben veszélyes a társadalomra, az agresszív pedagógus csak megrovást kapott.

Megrovásban részesített az ügyészség egy kaposvári iskolaigazgatót, aki felrúgott egy 18 éves, bicikliző lányt – írja a Sonline.

A lány a portálnak elmondta: a járdán gurult, le akart menni az úttestre. Előtte két, kissé dülöngélő férfi haladt. Az egyik megfordult és azt mondta: „jó napot kívánok, kis hölgy, hát maga?” A lány erre azt felelte, szeretne lemenni az útra. A férfi azt mondta: „itt biztos nem”. A lány megkérte a férfit, hogy hagyja békén, ne kiabáljon vele, és amikor megpróbálta kikerülni, az belerúgott a biciklibe. A lány elesett, a könyökén és a térdén sérült.

Rendőrségi feljelentést tett, a rendőrök hamar megtalálták a férfit, akiről kiderült, hogy pedagógus, ráadásul iskolaigazgató. Ő úgy védekezett, hogy valóban vitatkoztak, de nem trágár módon és nem vette észre, hogy a lány elesett, mert amikor hátranézett, már csak azt látta, hogy a lány a bicikli mellett áll.

Az ügyészség határozatában az olvasható, hogy figyelembe veszik, hogy alkalomszerű volt az elkövetés, a gyanúsított előélete büntetlen, a tettének veszélyessége a társadalomra pedig csekély. Ezért csak megrovásban részesítették, jelezve, hogy máskor törvénytisztelő módon cselekedjen. A lány ezt enyhének tartja és elgondolkodtatónak nevezte, hogy a férfi pedagógusként fiatalokkal dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik