Közélet
tanar(960x640).jpg (Array)

Tanárnak rontott az átányi diák – „Mindjárt beleverem a fejed a betonba”

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2015. 06. 24. 09:19

A 14 éves gyerek azon túl, hogy megfenyegette az iskolaigazgatót, egyik - nála gyengébb - társát megzsarolta.

Súlyos bűncselekményeket követett el Átányban, az év elején, egy jelenleg házi őrizetben lévő iskolás, aki nemcsak egy társát, de később az iskola igazgatóját is veréssel fenyegette. Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak – ezzel vádolják a 14 éves fiút.

Az agresszív diák 2015 januárjában, egyik délután a faluban megállította egyik iskolatársát, és követelte, hogy a mobilján keresztül küldjön neki zenét. A kisfiú azt válaszolta, hogy a telefonja erre nem alkalmas, majd  – ezt bizonyítandó – elővette a készüléket, és megmutatta a vádlottnak, aki ezzel a lendülettel ki is kapta a készüléket a kezéből. A gyerek próbálta visszakérni a mobilt, hiába. „Öreg, ez a telefon be van nyelve, ha kell neked gyere, és verekedj meg érte” – ezt a választ kapta. A kisfiú jóval gyengébb volt támadójánál, így végül nem szállt harcba a telefonjáért.

De nem csak kisebbeket fenyegetett meg: 2015. február 17-én délelőtt, az Átányi Általános Iskolában, az egyik szünetben, az iskola igazgatója az udvaron odament a fiúhoz és számon kérte, miért nem tartja be a tanintézet házirendjét. A diák válaszul trágár szavakkal illette az intézmény vezetőjét, ökölbe szorította a kezét, odalépett hozzá és azt mondta neki, „mindjárt beleverem a fejed a betonba”. Az igazgató visszament az épületbe és kihívta a rendőröket.

Az ügyészség javítóintézeti nevelést indítványozott vele szemben – közölte a Heves Megyei Főügyészség kedden.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.