Közélet

Álbénázással szedték rá az idős asszonyt a tatabányai trükkösök

tatabányai trükkös tolvaj (Array)
tatabányai trükkös tolvaj (Array)

Az egyik nőről grafika készült, a rendőrség segítséget kér, hogy azonosítani tudják.

Trükkös tolvajok szedtek rá egy idős asszonyt a napokban Tatabányán. Azzal kopogtak be hozzá, hogy papírt gyűjtenek, egyikük kezében egy köteg újság is volt. A nő azt mondta, nincs neki, ám ekkor a csomag „véletlenül” kiesett a tolvaj kezéből. Összeszedte a lapokat, majd újra és újra eljátszotta, hogy kicsúszik a kezéből. Eközben egyre beljebb kerültek. Miután már mind a ketten az előszobában voltak, vizet kértek az asszonytól. Ekkor emelte el egyikük a pénzét és az ékszereit.

Az asszony három nappal később vette észre, hogy meglopták. Ezután feljelentést tett a rendőrségen és részletes személyleírást adott a tolvajoktól. Egyikük 28-30 év körüli, 170-175 centiméter magas, sötétbarna hajú, hosszúkás keskeny arcú, vékony testalkatú. Hosszúnadrágot és rövid ujjú felsőt viselt. Társa alacsonyabb volt, körülbelül 160 centiméter magas, zömök, kövér testalkatú, szintén 30 év körüli. A haja vöröses színű. Ő is hosszúnadrágot és mélykivágású felsőt viselt.

Előbbiről grafika is készült:

Fotó: police.hu

A Tatai Rendőrkapitányság kéri, aki a grafikán látható nőt felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik