Közélet
rablo(960x640).jpg (Array)

Titkosrendőrnek adták ki magukat, 180 milliót raboltak Budapesten

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2015. 06. 22. 10:16

A külföldi férfit kocsiba ültették, pénzét elvették, majd kitették őt a IX. kerületben.

Különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség három férfival szemben, akik 2013 novemberében csaknem 180 millió forintnyi készpénzt raboltak egy vietnámi férfitól. Ha bűnösnek találják őket, öttől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlott 2013 őszén figyelt fel a külföldire, aki napi rendszerességgel jelent meg az egyik IX. kerületi bankban ahol nagyobb összegeket fizetett be. A két férfi eldöntötte, hogy megszerzik a pénzét. Októberben kezdték el figyelni, feltérképezték útvonalát, pénzszállítási szokásait. Harmadik társuk eközben – készülve a támadásra – fiktív adatokkal vett egy kocsit.

Az előkészületek után 2013. november 5-én, a reggeli órákban az elsőrendű vádlott két, máig ismeretlen társával – az erre a célra vett autóval – megjelent a pénzintézetnek is helyet adó épület mélygarázsában, ahol kesztyűben és baseball sapkában várták a férfi érkezését. Kiszemeltjük csaknem másfél óra elteltével tűnt fel, majd leparkolt és kiszállt. Nála volt egy táska, benne nagy összegű USA dollárral és euróval.

A támadók odaléptek hozzá, egyikük egy fegyvernek látszó tárgyat fogott rá, miközben – rendőrségi jelvényre hasonlító tárgyat is felmutatva – közölték vele, hogy titkosrendőrök és be kell vinniük a rendőrségre. A pénzt tartalmazó táskát ezután elvették a férfitól, megmotozták, a kezeit a háta mögött megbilincselték,a kocsijukba ültették és elhajtottak az épületből.

A bilincset később levették, majd a XI. kerületben kirakták a külföldit a járműből. A támadók végül még ugyanebben a kerületben, a Szerémi úton megálltak és kitakarították az autó belsejét, majd elosztották egymás között a zsákmányolt pénz – közölte a  Fővárosi Főügyészség hétfőn.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.