Közélet

Ócska poén miatt zárták le a Nyugatit

Nyugati pályaudvar (Array)
Nyugati pályaudvar (Array)

Egy szerszámosládában ketyegő órát és egy "bumm" felíratú papírt hagyott valaki egy vonaton.

Egy gyanús csomag miatt zárták le a Nyugati pályaudvar csarnokát vasárnap kora délután. A gazdátlan, műanyag szerszámosládát egy takarítónő találta meg az egyik álló szerelvényen. A tűzszerészek a ládában egy ketyegő ébresztőórát és egy “bumm” feliratú papírt találtak. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrségi intézkedés miatt mintegy félórára lezárták a Nyugati pályaudvar csarnokát, a vonatok addig a külső vágányokról indultak és oda is érkeztek. A Mávinform tájékoztatása szerint a Szegedre induló Tömörkény Intercity 25 perces késéssel hagyta el a pályaudvart, a többi vonat közlekedésében nem okozott nagyobb fennakadást a rendőrségi vizsgálat.

Az intézkedésre egy gyanús csomag miatt volt szükség – közölte a Mávinform az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a tűzszerészeti vizsgálat ideje alatt utasok nem tartózkodhatnak a csarnokban, ezért a vonatok a külső vágányokról indulnak és oda is érkeznek.

A szegedi Intercityről az utasokat leszállították, az a vonat majd csak a vizsgálat befejezése után indulhat el. A rendőri intézkedés miatt a Budapest-Nyugati pályaudvaron késések előfordulhatnak.

Hétfőtől karbantartás miatt amúgy is lezárják majd a pályaudvar épületét, teljes lesz a káosz. A MÁV itt teszi közzé a változásokat. A pénzárakhoz be lehet majd menni, a vonatjegyek érvényesek az egész utazásra.

 

Olvasói sztorik