Közélet

Sorjázót szúrt egy nő fülébe az ál-vízóraleolvasó Borsodban

bilincs (Array)
bilincs (Array)

A mindössze húszéves támadó nyakon akarta szúrni az asszonyt, de neki sikerült elhajolnia. Reflexeinek köszönheti az életét.

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy húszéves férfi ellen, aki vízóra-leolvasónak adta ki magát és megpróbált leszúrni egy nőt Sátoraljaújhelyen – közölte Martossy György, a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel. Börtönbüntetést indítványoztak vele szemben.

Az eset tavaly májusban történt, a fiatal azt mondta, vízóra-leolvasó, így jutott be az udvarra. Úgy tett, mint aki dolgozik, majd megkérte a nőt, menjen be a házba és nyisson meg egy csapot. Ő így is tett, de a támadó követte és egy háromélű sorjázóval megpróbálta nyakon szúrni. A nő reflexszerűen elhajolt, de a vádlott újból szúrt és az eszköz beleállt az asszony fülébe. Dulakodni kezdtek, eközben a fiatal azzal fenyegette, hogy megöli.

A zajt meghallotta az asszony férje, ekkor a vádlott elrohant a helyszínről. Pár óra múlva a szurkálót barátai megtalálták, ők kísérték be a rendőrségre. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, de az ügyészség szerint pusztán lélekjelenlétének és védekezésének köszönhette, hogy nem szenvedett súlyos, vagy akár halálos sérülést. A fiatalember nem tudott magyarázatot adni tettére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik