Közélet

Álmukban ölte meg kisfiait a balmazújvárosi családirtó

balmazújvárosi családirtás (Array)
balmazújvárosi családirtás (Array)

Reggel még minden rendben volt, ám délelőtt a nagymama már nem tudott bejutni lánya otthonába.

Újabb részletek derültek ki a balmazújvárosi tragédiáról. Mint azt megírtuk, összesen négyen haltak meg: egy nő, egy nyolc- és egy tízéves kisfiú, valamint egy férfi. Utóbbi – a lakatosként dolgozó apa – végzett velük, baltával támadt rájuk, majd felakasztotta magát.

A Blikk azt írja, a holttestekre a nagymama – a nő édesanyja – talált rá. A lap szerint az idős asszony egy telken lakott családjával, de külön házban. Reggel fél nyolckor még beszélt a lányával. Akkor úgy tűnt, minden rendben van, viszont ezután már nem látta Andreát, így fél tíz körül megpróbált bejutni otthonukba, de az ajtót már zárva találta. Valahogy sikerült befeszítenie, ekkor bukkant rájuk. A gyerekek még pizsamában voltak, valószínűleg álmukban érte őket a halál. A nagymama a történtek után összeroppant. 

A lap elérte annak a balmazújvárosi optikának a tulajdonosát, akinél az asszony évek óta dolgozott. „Éreztem, hogy valami baj van. Andreának kellett volna csütörtökön is kinyitnia az üzletet, de reggel nem érkezett meg, és 9-kor már ki sem csöngött a telefonja. Először a szomszéd üzlet eladójától kértem segítséget, de ő is zárva találta a boltot, ezért a másik alkalmazottamat elküldtem Andreáék otthonához. Akkor már hemzsegtek a ház előtt a rendőrök, ekkor szembesültünk azzal, mi történt” – mondta. A nő munkaadója szerint látszólag minden idillinek tűnt a családdal kapcsolatban, alkalmazottja soha nem kért előleget, nem panaszkodott anyagi és magánéleti gondokra. A gyerekekről sokat mesélt, férjéről azonban nem.

A családot a helyiek zárkózottnak ismerték. Az egyik helybéli is úgy emlékszik rájuk, hogy soha semmi baj nem volt velük, a házaspár együtt vitte kézilabdaedzésre a gyerekeket. „Igaz, úgy tudom, a férfi néha féltékenykedett” – mondta. Szerinte nem kizárt, hogy ez állt a tragédia hátterében. Más szomszédok viszont azt állították, hogy az utóbbi időben gyakran hallottak hangos szót kiszűrődni a házból.

A Bors is féltékenységről ír, információik szerint a férj és a feleség között régóta megromlott a viszony, állandósultak a veszekedések.

A rendőrség az eset kapcsán annyit közölt csütörtökön, a mentőszolgálat munkatársai 10 óra 14 perckor értesítették a rendőrséget. A családirtóról annyit tudni, hogy egy 42 éves férfi. A nő és a két gyermek ügyében emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, a férfi halála kapcsán pedig közigazgatási eljárás indult.

Balmazújvárosi Kézilabda Egyesület megrendüléssel és mély fájdalommal tudatta, hogy M. Levente Imre, aki az U9-es csapat kapusa volt, és testvére, M. Szabolcs, az U7-es csapat játékosa, június 18-án életüket vesztették családi tragédia következtében – írták a gyerekek halála kapcsán. 

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik