Közélet
pisztoly (Array)

Fegyverrel akarta megszöktetni a 15 éves szerelmét, a nevelt lányát

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 06. 18. 19:13

Elítélték.

Első fokon három év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt az 56 éves férfit, aki tavaly az akkor 15 éves, vele szerelmi kapcsolatban lévő nevelt lányával együtt úgy próbált külföldre szökni, hogy riasztópisztollyal fenyegetőzve megszerezte egy nő autóját – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A zárt tárgyaláson hozott ítéletről Beznicza Árpád elmondta: a most 56 éves férfit és a jelenleg 16 éves lányt jármű önkényes elvétele és személyi szabadság megsértése miatt állították bíróság elé.

A férfi és a lány – aki a korábbi rendőrségi közlés szerint a férfi élettársának gyermeke – között hosszabb ideje szerelmi viszony volt. Környezetük ellenzése és a gyermekvédelmi hatóságok fellépése miatt külföldre akartak menni, ezért eldöntötték, hogy szereznek egy autót.

Tavaly októberben Nagykanizsán egy bevásárlóközpont parkolójába mentek. A férfi riasztópisztollyal arra kényszerített egy, az autójába éppen beszállni akaró nőt, hogy adja át a kulcsot és üljön be a kocsiba. Ezután a lány hátra ült, és a pisztollyal fenyegette a 33 éves nőt. Indulásuk után nem sokkal megálltak, és a férfi felszólította a nőt, hogy szálljon ki, és adja oda a táskáját. A nő nem tett eleget a követelésnek, s miután sikerült kirántania az autó kulcsát, rövid dulakodás után elszaladt és értesítette a hatóságokat.

A Nagykanizsai Járásbíróságon a múlt héten tartott zárt tárgyaláson a férfi három év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, de három nap gondolkodási idő után fellebbezést nyújtott be ez ellen. A lány másfél év, fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetést kapott két évre felfüggesztve, amit az ügyész és a vádlott is tudomásul vett.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.