Közélet

Szüntelenül imádkozott a gázoló az elütött kislányért

Balatonfüredi apa (Array)
Balatonfüredi apa (Array)

A kislány halála óta nem kereste az áldozat családját a gázoló, akinek apja szerint ez érthető, ilyenkor egyszerűen nem lehet mit mondani.

Kedden vitték haza a kórházból a balatonfüredi gázolás 13 éves sérültjét, Tóth Brigittát, aki csak ekkor tudta meg, hogy kilencéves testvére, Edina nem élte túl a balesetet – írja a Blikk szerdai száma. A lap felidézi, hogy a Völgy és a Noszlopy utca kereszteződésében ütötte el egy gyorsan hajtó nő a testvérpárt. Edinát újra kellett éleszteni, de vasárnap a kórházban elhunyt, míg testvére zúzódásokkal túlélte a karambolt.

“Nagyon sír, de egyszerűen nem húzhattuk tovább” – mondta az édesapa arról, hogy lányának el kellett mondani, hogy húga meghalt. Összeroppant a várandós nő is, aki Hondájával a balesetet okozta, a nő SMS-t is küldött az áldozat családjának: “Minden gondolatom a kislányai, különösen Brigitta körül van, s szüntelenül imádkozom érte” – írta a nő.

Ekkor még élt az azóta meghalt kislány, akinek a szerveit felajánlották a szülei. Az apa szerint a lánya máját, szivét és veséit ültethetik majd át. Úgy tudni, a lány halála óta nem beszélt a családdal a gázoló, aki a lapnak sem akart nyilatkozni. A gázoló édesapja annyit mondott, hogy “nem lehet ilyenkor mit mondani, Szilvia rettenetesen sajnálja”.

(A cikk címlapképén az elütött lányok édesapja látható.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik