Közélet

Nyomoznak az elszabadult budapesti hullámvasút miatt

hullámvasút, vidámpark, Budapest (Array)
hullámvasút, vidámpark, Budapest (Array)

Egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit.

Nyomozás indult az elszabadult budapesti hullámvasút kapcsán. A Fővárosi Főügyészség a Hír24 megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az ügyben “a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el”. Bagoly Bettina, szóvivő közlése szerint  a kerületi ügyészség a nyomozás teljesítésével a Budapesti XIV. kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg.

Az esetről május végén a nol.hu számolt be. Eszerint fékező nélkül, de fél tucat utassal a fedélzetén indult el a budapesti állatkertben hullámvasút. Szemtanúk állították, a fékezésért felelős munkatárs a hullámvasút mellett állt és láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény váratlanul és nélküle lendült mozgásba.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője akkor azt nyilatkozta, az utasok hibázhattak, mert nem hallották, vagy ha hallották is, figyelmen kívül hagyták a kollégájuk utasításait. Addig ugyanis nem szabad felszállni a hullámvasútra, amíg a fékező be nem ül. Elmondta azt is, hogy hullámvasút történetében ilyesmi még nem fordult elő, de a rendszer biztonságos, akkor sem zuhan a szerelvény a mélybe, ha a hullámvasút kisiklik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik