Közélet

Kilenc évet kapott az idősekre vadászó szegedi fiatal

idős néni, nyugdíjas, nyugdíj (Array)
idős néni, nyugdíjas, nyugdíj (Array)

A támadó az utcán csapott le a kiszemelt nyugdíjasokra, hogy megszerezze értékeiket.

Első fokon kilenc év fegyházra ítéltek egy fiatal férfit, aki időseket rabolt ki 2014 tavaszán Szegeden – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t. A Szegedi Járásbíróság rablás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Az ítélet szerint 2014 áprilisában és májusában a fiatalember az utcán két idős ember kezéből is kiragadta a táskáját, majd a bennük lévő iratokkal és értékekkel elrohant a helyszínről. Az első esetben 40 ezer, a második alkalommal 10 ezer forintot ért a zsákmánya. A kár nem térült meg.

De nem “csak” emiatt kellett felelnie: 2014 elejétől több hónapon át fenyegetésekkel pénzt követelt az egyik mozgásszervi betegségben szenvedő és más okból is védekezésre képtelen osztálytársától, mert korábban többször is ismeretlen hatóanyagú cigarettát adott neki. Összesen 21 ezer forintot szerzett így.

A bíróság ezen felül  kisebb értékű lopások miatt is elmarasztalta a férfit. A vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik