Közélet

Hármas tragédia Siófoknál: sokan segítenének a szülőknek

siófoki baleset (Array)
siófoki baleset (Array)

Öt fiatal ült az autóban, ballagásra siettek. Kisodródtak egy kanyarban, hárman szörnyethaltak. Az egyik áldozat családja nem tudja eltemetni a fiukat, mert nincs elég pénzük. A Hír24-hez jelentkezett egy vállalkozó, aki segíteni tud.

Az autó sofőrje, Patrik annyira kétségbeesett a baleset után, hogy amikor az anyósülésen ülő barátja, Zsolt kihúzta a kocsiból, azonnal elszaladt. Egy nyaralóba bújt, de leszakadt a padlás, ahol meghúzta magát. Most ő is kórházban van. És őrizetben: közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás ellene.

Zsolt azt mondja, hogy már korábban érezte, baj lesz. Zsolt azóta is rosszul van, nem tud aludni és nyugtatókat kap. Még csak 19 éves. Szerinte legalább 160-nal mentek. Többször megpördültek, majd egy fának csapódtak, kidöntöttek egy villanyoszlopot és egy közlekedési táblát is. A hátul utazó három fiatal (közülük csak kettőnek tudni a nevét: Réka és Pali) szörnyethalt.

 
Helyszíni fotó az MTI-től 

Pali családja nagyon rossz körülmények között él. Arra sincs pénzük, hogy eltemessék a fiút. A barátok gyűjtést szerveztek, hogy Pali utolsó útja olyan legyen, mint amit megérdemel. A Facebookon tették közzé a felhívást. Sokan küldtek kisebb összegeket. A temetkezési vállalkozó azt mondta a Hír24-nek, hogy a költségek fele már összegyűlt, csak néhány tízezer forint hiányzik még.

“Legalább anyagilag jobb legyen a családnak a tragédiában”

Vaskó László is olvasta a felhívást. A vállalkozó a Hír24-nek azt mondta, nagyon megrendült, hogy három fiatal ilyen értelmetlenül halt meg. Segíteni szeretne, de nem a saját pénzével. „Van egy jól kipróbált ügyvédi csapatom. A balesetet sajnos már nem lehet visszacsinálni, mivel azonban minden autón van kötelező biztosítás, van lehetőség arra, hogy legalább anyagilag jobb legyen a családnak a tragédiában.”

Vaskó László szerint ha sikerülne megbeszélni a helyi önkormányzattal, hogy ideiglenesen vállalják Pali eltemetésének költségeit, akkor az ő csapata segítene abban, hogy a biztosítótól gond nélkül megérkezzen a megfelelő mértékű biztosítási kártérítés. „Olyan többletkártérítés juttatására nyílik mód, amiről ez idáig nem tudtak, vagy anyagi okok miatt nem volt lehetőségük érvényesíteni. Ezzel a fajta kárigénnyel Magyarországon sajnos nagyon kevesen éltek.”

Paliról és Rékáról egyébként emlékvideót is készítettek a barátaik. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik