Közélet
Izsaki-rendorok(960x640).jpg (Array)

Enyhébb büntetésért harcolnak a gyilkos izsáki rendőrök

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2015. 06. 16. 15:07

Eltérő minősítés megállapítása, enyhítés, felmentés - ezekkel próbálkoztak a védők.

Az első fokon kiszabott büntetések enyhítését, illetve a vádlottak felmentését kérték a védők a négy Izsákon szolgáló rendőr ellen egy férfi 2013-as halála és más bűncselekmények miatt indult per másodfokú tárgyalásán kedden, a Szegedi Ítélőtáblán. Kiszely Zsuzsa, az elsőrendű vádlott ügyvédje azt kérte, védencét halált okozó testi sértés bűntettében mondják ki bűnösnek, és enyhítsék büntetését. A perbeszédében kifejtette, a rendőrök a sértett ellenállásának megtörése érdekében alkalmaztak testi kényszert, dulakodtak a férfival. A többi ügyvéd a vádlottak felmentését kérte.
Vörös István ügyész a harmad- és negyedrendű vádlott esetében hosszabb, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A többórás perbeszédet végig megbilincselve hallgató első- és másodrendű vádlott az utolsó szó jogán érdemi nyilatkozatot nem tett, a zászlós csupán annyit mondott, várja a felelősségre vonást.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla pénteken hirdet határozatot.

Mint ismert, a tragédia 2013 áprilisában történt Izsákon, pontosabban a település rendőrőrsén. A kínvallatók – az ügy első- és másodrendű vádlottja – egy 47 éves román állampolgárságú, de hazánkban élő 47 éves férfit állítottak elő lopás miatt. Egy motoros fűrésznek kelt lába, a páros azt gyanította, későbbi áldozatuk emelte el a holmit. Kezeit hátrabilincselték, majd az egyik irodában leültették. Csukott ajtó mögött vallatták. A páros csaknem két órán keresztül bántalmazta az áldozatot, hol együtt, hol felváltva. Rá akarták venni, hogy ismerje be a lopást. Ütötték a mellkasát és még akkor sem álltak le, amikor a megbilincselt férfi a székkel együtt a földre zuhant. Később előkerültek a gumibotok is: ahol csak érték, ütlegelték gyanúsítottjukat.

Két másik kollégájuk is a vádlottak padjára került, az egyiktől szintén nem állt távol az erőszak, míg a negyedik egyenruhás mindezek felett szemet hunyt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.