Közélet

Egyetlen ütéssel ölték meg a siófoki vállalkozót

rablo(960x640).jpg (Array)
rablo(960x640).jpg (Array)

A rendőrök öt embert gyanúsítottak meg, ám végül csak hárman állnak bíróság elé.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés, felfegyverkezve elkövetett rablás – emiatt emeltek vádat egy siófoki vállalkozó megölése ügyében. A nyomozók eredetileg öt embert gyanúsítottak meg, ám mégis csak hárman állnak bíróság elé: egyikük esetében a rendőrség, egy másikéban pedig a Somogy Megyei Főügyészség szüntette meg az eljárást bizonyíték hiányában.

Az anyagi nehézségekkel küzdő elsőrendű vádlott 2014 nyarán döntötte el, hogy megszerzi egy siófoki – trafikot és vendéglátó egységet üzemeltető – vállalkozó pénzét. Figyelte az üzletek forgalmát, a pénz kezelését, a kassza használatával kapcsolatos gyakorlatot, és az alkalmazottaktól is próbált érdeklődni, mégis, milyen bevétele van egy-egy ilyen boltnak. Bevont két másik férfit is, ők az ügy másod-, illetve harmadrendű vádlottjai.

Augusztus 15-én, az esti órákban jelentek meg kocsival az áldozat háza előtt, az első- és a másodrendű vádlott elrejtőzött a bejáratnál. Fejükre mindketten motoros álarcot, kezükre kesztyűt húztak, és volt náluk egy-egy méretes vascső is. Társuk eközben a közelben volt, várta, hogy megjelenjen a vállalkozó az autójával.

Amikor megérkezett, előbbi két támadó odalépett hozzá, majd a másodrendű vádlott a nála lévő, több mint egyméteres vasrúddal olyan erős ütést mért a fejére, hogy az áldozat földre zuhant és egy-két percen belül meghalt. A vádlottak ekkor elvették a nála lévő pénzt – összesen 1 millió 200 ezer forintot – és a mobilját, majd elmenekültek.

Két vádlott ellen emberölés, harmadik társuk ellen pedig rablás miatt emeltek vádat. Mindannyian előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást. Az ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott velük szemben – közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik