Közélet

Rárontottak a rendőrök a békéscsabai plakátrongálóra

A férfi elmondta: hajnalban kirángatták az ágyából, feltörölték vele a padlót, gatyában várakoztatták az utcán. A rendőrök ezzel szemben azt mondták: agresszív volt velük a plakátfestő.

Bilincsben vitték el a rendőrök azt a békéscsabai férfit, aki lefestette a kormány egyik menekültellenes propagandaplakátját – írja a Beol.hu. A férfi elmondta: hajnalban, fél ötkor otthonában rángatták ki az ágyból. Nem engedték felöltözni, egy szál gatyában „feltörölték vele a padlót”, majd megbilincselték. Így várakoztatták az utcán fél óráig, megalázva ezzel a szomszédok előtt, miközben a szobáját is feldúlták. Az intézkedés közben megsérült a bordája és a térde.

„Biciklivel mentem az óriásplakáthoz, mert a szövege szúrta a szemem. Egy teleszkópra szerelt partvissal festettem le a szöveget, Magyarországot meghagyva, mert a hazámat tisztelem, szeretem” – mondta J. István, aki elmondta: véleményt nyilvánított a maga eszközeivel és nem bántja, hogy előállították a rendőrök, de az intézkedésük nem volt európai.

A rendőrök tagadták, hogy a férfit kirángatták volna az ágyból. Azt mondták: a háza nyitott kapuján és szintén nyitva hagyott bejárati ajtaján mentek be, többször kérték a férfit, hogy öltözzön fel, de erre nem volt hajlandó, a rendőröket szidalmazta. A rendőrség szerint a férfi az intézkedés közben azt mondogatta, hogy „ebből sajtócikk lesz” és agresszíven viselkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik