Közélet

Horrorisztikus: szanaszét hevertek a tetemek egy állattelepen – videó

bekesi-horrortelep(960x640).jpg (Array)
bekesi-horrortelep(960x640).jpg (Array)

Megrázó kép fogadta a szakembereket: elhullott kismalacok és bárányok, felfújódott sertéstetemek oszladoztak. A disznókat vágóhídi hulladékkal etették, a tulaj kurkumával színezte a húst.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy időben több helyszínen tartott ellenőrzést Békés és Pest megyében az elmúlt héten. A szakemberek egymással kereskedelmi kapcsolatban álló kistermelői vágóhidat és egy állattartó telepet vizsgáltak. Az akció alatt összesen 6 tonna vágottbaromfi-terméket foglaltak le, a telep működését pedig – többek között kirívóan súlyos higiéniai problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Békés megyei telepen megrázó kép fogadta a szakembereket: a telep több pontján elhullott, legyekkel belepett állati tetemek – többek között újszülött malacok és bárányok – hevertek, a sertéseket elhullott baromfikkal és vágóhídi hulladékkal etették, a trágyadombon felfújódott sertéstetem oszladozott. A telep emellett az előirt dokumentációkkal sem rendelkezett, az állatok egy része jelöletlen volt.

A telepről a baromfit a pest megyei kistermelői vágóhídra szállították, ahol azokat jogszabálysértő módon – a megfelelő húsvizsgálat elvégzése nélkül és az engedélyezett mennyiség többszörösét – vágták le. A kistermelő ráadásul kurkumával festette sárgára a húst, amellyel élelmiszerhamisítást követett el.

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a NÉBIH csütörtökön.

Figyelem, a videó megtekintése felkavaró lehet!

Olvasói sztorik