Közélet

Egy órát kap apjával a külföldre hurcolt magyar kisfiú

Pizsamás kisfiú (Array)
Pizsamás kisfiú (Array)

Az eljárás lezártáig a gyereket egy dominikai gyermekotthonban helyezték el.

Egyelőre bizonytalan, mennyi idő alatt kerül haza az apja által a Dominikai Köztársaságba hurcolt nyolcéves kisfiú – írja a Blikk. A hatóságok a hágai egyezmény rendelkezései alapján hozzák Magyarországra.

“Az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi büntetőjogi osztálya az elfogatóparancs alapján értesült a két személy hollétéről, egyben kezdeményezte a kiadatásukat. Fontos, hogy az eljárás során a gyermek az előírásokat betartva érkezzen vissza Magyarországra” – közölte a lappal a külügyminisztérium sajtóosztálya. A tárcánál megerősítették, hogy az eljárás lezártáig Bandikát egy dominikai gyermekotthonban helyezték el. A szintén Dominikán tartózkodó apa az intézmény mellé költözött, mindennap egy órára láthatja fiát.

A napokban derült ki, hogy megtalálta a rendőrség Dominikán a Magyarországról elhurcolt nyolcéves kisfiút. A kisfiút édesapja láthatás után vitte magával, majd tavaly februárban a Dominikai Köztársaságba szökött vele. Az anya pedig hiába kereste őket. A férfi ott élt a gyerekkel több mint egy évig, amikor is néhány napja az Interpol rájuk bukkant. A kisfiút a rendőrség gyermekotthonba vitte..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik