Közélet

Részeg biciklisek támadtak rendőrre Vasban

rendorseg(2)(960x640).jpg (Array)
rendorseg(2)(960x640).jpg (Array)

Az egyik kerékpáros fojtogatta és árokba lökte az egyenruhást.

Vádat emelt az ügyészség két kerékpáros ellen, akik rátámadtak egy rendőrre Csákánydoroszlóban. Az eset még novemberben történt, az agresszív párosnak csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A vádirat szerint az egyenruhások éppen helyszíneltek, amikor a két biciklis érkezett. Ittasak voltak, ezért igazoltatni akarták őket. Mindketten ellenálltak és szidni kezdték a rendőröket, még akkor sem álltak le, amikor közölték velük, mintavételre előállítják őket. Az egyik kerékpáros ekkor nekirontott az egyik járőrnek, aki válaszul ” testi kényszert alkalmazott”, és az úttestre húzta őt. 

Ezután társa is támadásba lendült, ugyanazt a rendőrt vette célba: átfogta a nyakát és az árok felé totla, ahová mindketten beleestek. Egyszer fejbe is ütötte az egyenruhást, akinek kollégái siettek a segítségére, lerántották róla a dühöngő kerékpárost. 

Mialatt a vádlottak a rendőrökkel dulakodtak, egy ismeretlen nő is folyamatosan szidalmazta a járőröket, míg társa fojtogatta a rendőrt, neki sikerült fejbe rúgnia. Az egyenruhás könnyű sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség szabadságvesztés kiszabására tett indítványt – közölte a Vas Megyei Főügyészség hétfőn. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik