Közélet

„Facebook-drog” – Meghalt a kaposvári fiatal

mutos(210x140).jpg (Array)
mutos(210x140).jpg (Array)

Május közepén az országban szinte egy időben tizenöt kerültek súlyos tünetekkel kórházba.

Nem tudták megmenteni az életét annak a kaposvári fiatalembernek, akit a “Facebook-drog” megjelenése után szállítottak a Kaposi Mór Oktató Kórházba – értesült a sonline.hu. A rendőrség azonban közölte, Somogy megyében sem közigazgatási hatósági eljárás, sem büntetőeljárás nincs folyamatban az üggyel kapcsolatban. A kórháztól egyelőre nem érkezett válasz. 

Május közepén az országban szinte egy időben tizenöt kerültek súlyos tünetekkel kórházba egy addig ismeretlennek számító szintetikus kábítószer miatt főként Budapesten. A kékes-zöldes színű tablettán a Facebook közösségi oldalra utaló F betű látható. A Távol-Keletről érkező dizájner drog Európában Magyarországon jelent meg először.

Zavartság, szapora szívdobogás, epilepsziás görcsök, eszméletvesztés, ezek a “Facebook-drog” tünetei. 40-60-szor erősebb a marihuánánál, ezért sokkal intenzívebb a klinikai hatása, és már nagyon kis mennyiség fogyasztása is veszélyes lehet, nyilatkozta lapunknak akkor Zacher Gábor toxikológus, akinek tudomása volt a Kaposváron kórházba került fiatalról, mert a fiú szülei őt is megkeresték, hogy segítsen. A beteg további sorsáról azonban nem tudott mit mondani, amikor ismét megkérdeztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik