Pizsamás kisfiú (Array)
Közélet

Két év után előkerült a külföldre hurcolt magyar kisfiú

Miután a férfi eltűnt a kisfiúval, az anya végigjárta az összes lehetséges búvóhelyét, rokonokat, óvodákat, ahol kisfiukkal megfordulhatott, és szinte hetente volt a rendőrségen is.

Megtalálta a rendőrség Dominikán a Magyarországról elhurcolt nyolcéves kisfiút – tudta meg a Blikk. A kisfiút édesapja láthatás után vitte magával, majd tavaly februárban a Dominikai Köztársaságba szökött vele.

A férfi ott élt a gyerekkel több mint egy évig, amikor is néhány napja az Interpol rájuk bukkant. A kisfiút a rendőrség gyermekotthonba vitte, míg az apát három napra vizsgálati fogságba helyezték.A lap úgy tudja, a férfit azóta már kiengedték, miután a két ország között nincs kiadatás, azonban a gyerek az intézetben marad, amíg a hivatalos procedúra le nem zajlik.

Ennek végeztével térhet majd haza édesanyjához, információik szerint viszont az apa addig is látogathatja őt az otthonban.

Mint ismert, a nő volt férje ellen féltucatnyi elfogatóparancs van érvényben. Miután eltűnt a kisfiúval, az anya végigjárta az összes lehetséges búvóhelyét, rokonokat, óvodákat, ahol kisfiukkal megfordulhatott, és szinte hetente volt a rendőrségen is, mindhiába. A férfi mindeközben mutogatta az interneten a gyereket. Végül az is egy idegentől kapott bírósági végzésből derült ki az anya számára, hogy Dominikán vannak.

“Néhány nappal ezelőttig még azt sem tudtam, a világ melyik részén kutathatnék utána” – mondta a nő.  A lap szerint az apa megkeresett egy ügyvédet Magyarországon; feltehetően az a szándéka, hogy kisfia után ő is hazajöjjön a távoli országból. Ám akkor már a repülőtéren elfoghatják a rendőrök és vélhetően eljárás indul ellene, amiért jogtalanul elvitte két évre a fiút.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.