Közélet

Szexszel csalta lépre a férfiakat a szolnoki emberrabló banda

Prostitucio(430x286).jpg (Array)
Prostitucio(430x286).jpg (Array)

Horgászokat tartottak fogva, többeket összevertek és fenyegettek, elszedték a pénzüket. Mindannyian ugyanazzal a lánnyal akartak ágyba bújni.

 

Gyermekprostitúció kihasználása, prostitúció elősegítése, háromrendbeli társtettesként fegyveresen elkövetett emberrablás, társtettesként fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete – “mindössze” ezzel vádoltak meg egy 22 éves, egyébként büntetlen előéletű szolnoki fiút Békés megyében. De nem csak ő áll bíróság elé: négy cinkosa is volt, egy 25 és egy 29 éves fiatalember és egy 18 valamint egy 19 éves lány.

Fegyvert szegezett a horgász torkának

A Békés Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott 2014 áprilisa és júniusa között abból élt, hogy az akkor még 17 éves barátnője – az ügy harmadrendű vádlottja – prostituáltként dolgozott. Vele tartatta ki magát. A fiú egy kölcsönkapott szolnoki lakásba szervezte a légyottokat, ahol nemcsak a tinédzser, hanem a lány 18 éves barátnője is fogadhatta a kuncsaftokat, cserébe fizetnie kellett. Utóbbi is a vádlottak között van, ő az ötödik a sorban.

Tavaly, május végén négy férfi utazott Békésszentandrásra, hogy néhány napig pihenjenek, horgásszanak. Már első este felvetődött, hogy rendelniük kéne egy lányt. Az interneten böngészték, így akadtak rá a 17 éves kamasz telefonszámára. Egyeztettek vele a “szolgáltatásairól”, végül megállapodtak, hogy 60 ezer forintot kap, illetve állják az útját Szolnokról. A fiatal azonban nem egyedül érkezett a találkára: élettársa és annak két barátja vitte le autóval. A csapat már a kocsiban megbeszélte, hogy “lehúzzák” a horgászokat, elszedik a pénzüket anélkül, hogy a lánynak le kéne feküdnie velük. Az egyik jóbarátnál egy boxer, a másiknál egy átalakított, de működésképtelen fegyver volt.

Békésszentandráson a megrendelők közül csak két férfi ment el a találkozóra, ők is pénz nélkül. Emiatt a társaság nem engedte el őket, fenyegetőztek, pénzt követeltek és rájuk is támadtak. A 22 éves fiú egyikük nyakához szorította a fegyvert és arra kényszerítette, hívja fel társait, hogy hozzák a megbeszélt összeget. Az agresszív fiatal azt mondta, ez a feltétele annak, hogy elmehessenek. Végül sikerült megszerezniük a pénzt.

Fejbe rúgta, miközben a lánnyal volt

Két nappal később a 17 éves prostituált egy kuncsafttal volt a szolnoki lakásban, amikor ugyancsak az elsőrendű vádlott rájuk rontott és kétszer fejbe rúgta az ágyon ülő férfit és elvette a nála lévő 13 ezer forintot.

Két lánnyal akart szexelni, de elvették a pénzét

Következő napon egy szarvasi férfi akart találkozni a lánnyal. A tinédzser azt mondta neki, elhozza egy barátnőjét is, amiért 35 ezret kér. El is ment hozzá, de ezúttal sem csak a “kolléganőjével” érkezett. Az elsőrendű vádlott és egyik cimborája arcon ütötték a férfit, és a magukkal vitt revolverrel, illetve bicskával arra kényszerítették, hogy pénzt adjon nekik. Összesen 42 ezer forintot kaptak, de kevesellték a zsákmányt, ezért elrángatták egy bankautomatához, ahol további 150 ezret emeltettek le vele a számlájáról. Később újabb összegeket próbáltak kicsikarni, ezért egyszer 100, egyszer pedig 150 ezer forintról szóló tartozáselismerő nyilatkozatot kellett aláírnia, valamint egy olyan papírt, amin az állt, hogy erőszakoskodott a fiatalkorú prostituálttal. A megszerzett 192 ezer forintból az egyik fiatalember mindössze 5, az ötödrendű vádlott, vagyis a másik örömlány 4 ezer forintot kapott.

A parkolóban verték össze a kuncsaftot

Az előbbi bűncselekmény elkövetése után a vádlottak még haza sem értek, amikor útközben ismét csörgött a fiú barátnőjének a telefonja: két román kamionsofőr szeretett volna találkozni vele. Egyeztettek, majd az elsőrendű vádlott az éjszakai órákban Szolnokon, a Thököly úti felüljárónál vette fel kocsival a külföldi kuncsaftokat. Vele volt egyik barátja és a lány is. Egy parkolóba vitték a sofőröket, egyiküket a fiúk megverték, megrugdosták, és elszedték a nála lévő pénzt: 150 eurót és 500 román leit. A másik kamionos elmenekült a helyszínről.

Azzal fenyegette, hogy tábortüzet csinál a házából

A rablóbanda végül a szarvasi férfi révén bukott le, miután a csapat vezetője barátnőjével felhívatta őt, majd átvette a telefont és nekiszegezte a kérdést, hogy megszerezte-e a pénzt. Ő azt mondta, hogy igen, ezért a fiú utasította, hogy induljon el Szolnokra az összeggel. Napközben még többször kereste és azzal fenyegette, hogy tábortüzet csinál a házából, és – a nyilatkozatokkal a kezében – fel fogja jelenteni, ha nem úgy mennek majd a dolgok, ahogy ő azt akarja. Éppen őt hívta ismét, amikor az egyenruhások lecsaptak rá, majd később társaira is.

Kettőt fegyházba, hármat börtönbe küldenének

A három fiatalember 2014 júniusa óta előzetes letartóztatásban van, míg a lányokkal szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben. Az elkövetett bűncselekmények közül a legsúlyosabbak – a fegyveresen elkövetett emberrablás és a fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás – büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlottal szemben fegyházban, a többiek esetében pedig börtönben letöltendő büntetést indítványozott.

Az ügyet a Gyulai Törvényszék tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik