Közélet

Százmilliókkal rövidítette meg ügyfeleit a volt érdi ügyvédnő

forint (Array)
forint (Array)

Azzal kecsegtettett, hogy külföldi projekthitelt tud intézni. Nem tudott. A kicsalt pénzt adósságai rendezésére fordította, illetve felélte.

Csaknem 290 millió forinttal csapta be ügyfeleit egy korábban Érden praktizáló ügyvédnő. Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és ügyvédi visszaélés – egyebek mellett ezzel gyanúsítják. Az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását

A Pest Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a gyanúsított  2012-től többeket rábírt arra, hogy rajta keresztül kölcsönt igényeljenek, azt állította ugyanis, hogy külföldi projekthitelt tud szerezni. Valamennyi ügylet feltételeként szabta, hogy ügyfelei úgy igazolják a teljesítőképességüket, hogy pénzt helyezzenek el nála ügyvédi letétben. Így is történt, 40-től 100 ezer euróig, illetve 12-től 100 millió forintig terjedő összegeket kapott egy-egy embertől. A nő a pénzt adósságai rendezésére fordította, illetve felélte.

A később rászedett ügyfelek pénzéből esetenként visszafizette a korábbi befizetők nála letétbe tett pénzének egy részét
vagy egészét. Projekhitelt ígérete ellenére nem intézett senkinek, de erre nem is volt lehetősége. Rejtőzködött ügyfelei elől, telefonon sem tudták őt elérni. 2013 áprilisában zárták ki az ügyvédi kamarából.

Azért indítványozták az előzetes letartóztatását, mert az ügyészség szerint – az ügy jelenlegi szakaszában – tartani lehet a gyanúsított szökésétől, és fennáll annak a veszélye is, hogy bizonyítékok eltüntetésével befolyásolja a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követ el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik