Közélet

Dolgoztatta és zsarolta szobatársait a kiskunfélegyházi kollégista

Porszívózó férfi (Array)
Porszívózó férfi (Array)

Az egyiknek masszíroznia kellet és beágyazni helyette, a másik a leckéjét írta, dohányt töltött és takarított. Ha ellenkeztek, ütött.

Dolgoztatta, zsarolta és meglopta a szobatársait egy kiskunfélegyházi kollégista. A 22 éves fiatal ellen az ügyészség vádat emelt – a kétrendbeli minősített kényszermunkán túl –  zsarolás kísérlete és háromrendbeli lopás miatt is.

A fiatalember 2013 szeptember elejétől október közepéig egy kiskunfélegyházi kollégiumban lakott. Nem sokkal azután, hogy beköltözött, az egyik szobatársát – egy 16 éves fiút – elkezdte utasítgatni. Így tett a szemközti szobában lakó 15 éves kamasszal is. Szobatársának rendszeresen masszíroznia kellett a hátát és beágyaznia helyette. Másik kiszemeltjével a házi feladatát íratta meg, cigarettát öltetett vele, de még takarítania is neki kellett.

Amikor a fiúk ellenkeztek, akkor megfenyegette őket, hogy végez velük. Hogy rájuk ijesszen, az 16 éves lakótársát felpofozta, a másikat pedig lökdöste és ütni kezdte. 

Zsarolás miatt is felelnie kell, ugyanis engedély nélkül elvette egy másik szobatársának a mobiltelefonját. Amikor a fiú megpróbálta visszaszerezni a mobilt, megpróbálta megütni – kétszer is, de nem találta el.  A további verekedést a szobatársak akadályozták meg, az agresszív fiatal pedig ezután visszadobta a készüléket tulajdonosának. Mint azt írtuk, lopással is vádolják, ugyanis a többiektől fülhallgatót, dohányt, pulóvert és headsetet csent el, összesen 8500 forint értékben.

A 22 éves fiatal szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik