Közélet

Gyilkosság Pápán – Megyéken át követte fiatal áldozatát a késelő

rendorseg(960x640)(28).jpg (Array)
rendorseg(960x640)(28).jpg (Array)

A férfi és a nő telefonon veszekedtek, ám előbbi mobilja lemerült. Ott ült egy padon, amikor megpillantotta volt párját.

Meglátta az utcán sétálni, odarohant, és harmincötször megszúrta késével volt párját az a férfi, akit a rendőrök a napokban fogtak el Pápán – számolt be a Blikk. Mintha a gyilkos jó előre alaposan kitervelte volna, hogy mit tesz majd, pedig a lap szerint erről szó sem volt, csupán szerencsétlen véletlenek vezettek ahhoz, hogy a fiatal nőnek meg kellett halnia.

A Blikk azt írja, a  gyilkosság mögött egy hónapok óta tartó családi dráma húzódott. A 27 éves áldozat már egy ideje menekült férje elől, egy anyaotthonban bújt el hétéves fiával. “Ibolyának van még egy kisgyermeke, őt az apja neveli. Ibi és Márton hol összejöttek, hol szétmentek” – mondta a fiatal nő egyik ismerőse.

Úgy tudják, a Nógrád megyei Kállóban élő asszonynál március 31-én szakadt el a cérna, akkor menekült el végleg volt párjától. Az ország másik végébe, a Veszprém megyei Pápára utazott, csakhogy nem volt elég óvatos. Információik szerint a férfi – Nógrád megyében egyébként kisebbségi önkormányzati képviselőjelölt is volt – folyamatosan zaklatta a nőt. Könyörgött neki, hogy menjen hozzá vissza kisfiukkal.

Az áldozat próbálta leszerelni volt párját; azt hazudta neki, hogy Párizsba költözik új szerelmével. A támadó azonban nem tágított, és minél többet hívta volt feleségét, a nő annál óvatlanabbá vált. A telefonbeszélgetések alkalmával elejtett például pár olyan mondatot, amelyekből a férfi rájött, hol találhat rá. A városba utazott, ám mivel nem tudta, merre van az anyaotthon, a Március 15-e téren leült egy padra, és hívogatni kezdte áldozatát. A nő felvette a telefont, és hosszas vita bontakozott ki köztük, aminek az vetett véget, hogy a férfinak lemerült a telefonja. Így nem tudott mit tenni, csak ült a padon. Ekkor pillantotta meg őt.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfit a helyszínen elkapták és őrizetbe vették. Beismerő vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik