feszület (Array)
Közélet

G.M. baltával ment neki Jézusnak

Nem volt ismeretlen a rendőrök számára az a 22 éves férfi, aki Tárkányban egy baltával megrongált egy Jézus szobrot.

Rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. M. ellen. A 22 éves férfi a gyanú szerint 2015. május 29-én este Tárkány-Felsődinnye pusztán egy baltával megrongált egy Jézus szobrot, ami összetörött. G. M.-et a helyi polgárőrök a helyszínen tetten érték, ők értesítették a rendőröket. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

G. M. nem volt ismeretlen a komáromi nyomozók számára. Több alkalommal intézkedtek már vele szemben. Legutóbb 2015. május 16-án állították őt elő, miután a Tárkányi Polgárőrség vezetője tetten érte, amikor egy fa kereszttel a vállán sétált a falu főútján. A gyanúsított állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot és emelte le a falról a keresztet. Akkor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben.

G. M.-et ezúttal nem engedték szabadon. Gyanúsítotti kihallgatását követően a Komáromi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó