Közélet

Brókerügy: társaira vallott Kulcsár

Technikailag sem volt rá lehetősége, hogy pénzt sikkasszon - ezt bizonygatta a bíróságon.

Vallomást tett csütörtökön Kulcsár Attila az ellene – és húsz társa ellen – folyamatban lévő büntetőperben.  Az elsőrendű vádlott azt a taktikát követte, amit több vádlott-társa: igyekezett alátámasztani, hogy társai a felelősek. Kulcsár Attila úgy fogalmazott: sikkasztás akkor következik be, amikor az értékpapír vagy a számlapénz elkerül az ügyfél számlájáról, és a tulajdonjoga átkerül egy másik személy vagy cég számlájára. A vádiratban pedig azt állítják, ezt ő végezte azzal, hogy sajátjaként rendelkezett a K&H Equities brókercég ügyfeleinek számláján található összegekről.

Szerinte azonban a brókercégtől egyetlen ügyfélszámlához sem kapott hozzáféréshez szükséges jogosultságot, így technikailag sem volt rá lehetősége, hogy pénzt elsikkasszon, ezt okirati bizonyítékok és tanúvallomások támasztják alá – írja az mno.hu

Mint ismert, a K&H Equities egykori befektetési tanácsadóját, Kulcsár Attilát 2003-ban gyanúsították meg ügyfelei pénzének elsikkasztásával. 2005-ben számos bankár és üzletember is vád alá került, illetve az Állami Autópálya-kezelő vezetője is belekeveredett az ügybe. Az eljárásnak akkor huszonkét vádlottja volt, az elkövetési érték pedig a vádhatóság szerint 23 milliárd forint volt. Kulcsár Attilát 2008-ban összesen nyolcéves börtönbüntetésre ítélték, de 2010-ben a döntést hatályon kívül helyezték, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasították. A Brókerbotrány néven elhíresült ügy tehát tizenkét éve húzódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik