Közélet

Veszélyeztette a környezetet a kaposvári cukorgyár

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 28. 21:55

A Somogy Megyei Főügyészség szerint 2013-ban veszélyeztette a környezetet a kaposvári cukorgyár, amikor egy fémtartály sérülése miatt 27 tonna vinasz, vagyis cukortalanított melasz jutott a Kapos folyóba, majd onnan a Sióba.

A szennyezőanyag bomlása csökkentette a vízben oldott oxigén mennyiségét, mely a halászható halak mellett olyan védet fajok tömeges pusztulásához vezetett, mint szivárványos ökle vagy halványfoltú küllő – áll a főügyészség közleményében.

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága környezetveszélyeztető tevékenység miatt 33 millió forint megtérítése érdekében adott be keresetet a cukorgyárat működtető gazdasági társasággal szemben a Kaposvári Törvényszéken.

Közleményük szerint a gazdasági társaság tevékenységének környezetre gyakorolt hatásaiért fokozott felelősséggel tartozik, köteles az általa okozott környezetkárosodásért helytállni, a társaságnak a védett halak pusztulásából eredő természetben okozott kárt a környezetvédelmi előirányzat javára kell megfizetnie.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.