Közélet

Illegális dohánytól roskadozott a debreceni telep – videó

illegalis-dohanyuzem(960x640).jpg (Array)
illegalis-dohanyuzem(960x640).jpg (Array)

Három tonna, tízmilliókat érő dohányt, kartondobozokat, digitális mérleget, fóliahegesztő és láncos dohánydaráló gépet találtak a helyszínen.

Hetvenkétmillió forint értékű, három tonnányi dohány feketepiaci terítését akadályozták meg a NAV emberei Debrecenben. A dohánygyár egy városszéli telepen, Debrecen határában működött. A drótkerítéssel körbevett területet több nagytestű kutya őrizte.

Az elhagyatott gazdasági épületben, a tettenérés pillanatában négy ember dolgozott. Ők a dohánylevelek darálását, kiszerelését és mérlegelését, valamint a fogyasztási dohány csomagolását végezték. A csarnok közepén, ömlesztve szárított dohányleveleket, egyedi számsorral és vonalkóddal ellátott kartondobozokat, digitális mérleget, fóliahegesztő és láncos dohánydaráló gépet találtak. A munkások a telephely tulajdonosáról nem tudtak adni semmilyen információt.

A pénzügyőrök a több mint három tonna, fogyasztásra előkészített vágott dohányt és szárított dohánylevelet, valamint a gyártásnál használt berendezéséket lefoglalták. A büntetőeljárás költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt folyik.

A tettesek akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést kaphatnak – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivalatal.

Olvasói sztorik