Közélet

Drótkötéllel vadásszák le az erdei motorosokat

A Facebookon egyre több olyan fotó jelenik meg, amely olyan motorosok sérülései szerepelnek, akiket a fák közé feszített drótkötél rántott le a nyergükből – írja a Blikk.

Csak a nyakvédője mentette meg a lefejezéstől azt a motorost, aki május 10-én motorral tartott hazafelé, és az erdőn keresztül akarta levágni az utat, és a kifeszített sodronyba rohant bele. A kötél körülbelül 1 centi mélyen vágta fel a nyakát, a kórházban 36 öltéssel varrták össze a sebet

Egy quados szintén a nyakán szerzett sérüléseket töltötte fel, április 30-án ő is fák közé erősített „csapdára” futott – derül ki a Blikk cikkéből.

„Évente pár eset fordul elő, a legtöbb szerencsésen végződik, időben meg tud állni a motoros” – mondta egy neve elhallgatását kérő off-road motoros klub vezetője. A kiépített pályát használó profikkal szemben az amatőrök gyakran az erdőben próbálgatják a tudásukat.

Fridman Róbert ügyvéd szerint ha olyan magasságban teszik ki a sodronyt, ahol az veszélyes lehet, és balesetet okoz, akár emberölési kísérlet miatt is felelősségre lehet vonni az elkövetőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik