Közélet

Kutyafalka rontott rá Szegedre

pitbull (Array)
pitbull (Array)

Akár tízen is lehetnek a falkába verődött kutyák, amik a Budapesti út környékét tartják terrorban. Bárányvér és csacsicsont marad utánuk.

Rettenetes és szervezett kutyafalka tartja rettegésben a szegedieket, az ebek évek óta marcangolják a haszonállatokat – írja a Délmagyar. Úgy tűnik, egy közeli, évek óta elhagyott telepről járnak át a kutyák és zaklatják a környéket.

“Három éve viaskodom ezekkel a kutyákkal. Egy bárányomat, egy birkámat ölték meg. Akkor telt be a pohár, amikor egy nemrég született csacsicsikó nyakát marták szét” – mondta a Budapesti úton lakó Liska Zsolt a lapnak. Ő látta még, amint két nagytestű kutya menekül el a csikó döge mellől.

A szomszédos gumis kamerái rögzítették, amint tíz kutya falkába verődve garázdálkodik és megtépik a gumis egyik bárányát. Egy másik bárány megmenekült, de szilánkosra tört a lába.

Lakott területen nem lőhetik ki a kutyákat, hurkolni és mérgezni tilos. Liska villanypásztorral és vadhálóval védi jószágait, de azok furfangosak és agresszívak, a múltkor még két őrkutyaként tartott staffordshire terriert is megtámadtak, sőt a kajájukat is megették. Az elhanyagolt telep vezetőjének ügyvédi felszólítást küldtek a károkozás megtérítésére, de benne van a pakliban a birtokvédelem és a per is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik