Közélet

Szelfije buktathatta le a dunavarsányi rablót

börtönőr (Array)
börtönőr (Array)

Letépte egy nő nyakláncát, majd elmenekült a helyszínről, de kiejtett telefonjában talált fotók alapján beazonosította a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat V. Ferenc 26 éves dunavarsányi lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a rendősség a közleményében.

A férfi kedden hajnali fél hatkor a XX. kerületben a Baross utca és Zilah utca kereszteződésében a mellette elhaladó nő mögé lépett és hátulról megpróbálta a nyakában lévő arany nyakláncát letépni. A nő azonban védekezni kezdett, így dulakodás alakult ki közöttük. V. Ferenc testi és erőfölényben volt a nővel szemben, ezért sikerült elvinnie az ékszert. Ezt követően a férfi – a zsebéből kiesett mobiltelefont hátrahagyva – elmenekült a helyszínről.

A nyomozás során a sértett a telefonban talált képek alapján azonosította az elkövetőt, akit szerdán a rendőrök elfogtak, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították. Az őrizetben lévő gyanúsítottal szemben előzetes letartóztatást rendeltek el pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik