heroin(2)(960x640).jpg (Array)
Közélet

Heroincsempész német állampolgárok ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két török nemzetiségű német állampolgár ellen, aki mintegy 12 kilogramm heroint próbált meg Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte, a két férfit az ügyészség társtettesként elkövetett, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfiak Berlinben megállapodtak ismeretlen megbízójukkal abban, hogy Törökországból egy német személygépkocsival heroint szállítanak Magyarország területén keresztül Németországba. A vádlottak Berlinből Törökországba utaztak, majd amikor onnan visszaindultak, a személygépkocsi jobb és bal sárvédőjének burkolata mögött egy gyárilag kialakított üregben 24, egyenként félkilós, összesen 12 kilogramm kábítószert rejtettek el. A a röszkei átkelőnél a tételes ellenőrzést végző pénzügyőrök megtalálták a drogot.

A lefoglalt heroin tiszta hatóanyag tartalma 6,5 kilogramm, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 55-szöröse.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!