Közélet

Heroincsempész német állampolgárok ellen emeltek vádat

heroin(2)(960x640).jpg (Array)
heroin(2)(960x640).jpg (Array)

Vádat emeltek két török nemzetiségű német állampolgár ellen, aki mintegy 12 kilogramm heroint próbált meg Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte, a két férfit az ügyészség társtettesként elkövetett, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfiak Berlinben megállapodtak ismeretlen megbízójukkal abban, hogy Törökországból egy német személygépkocsival heroint szállítanak Magyarország területén keresztül Németországba. A vádlottak Berlinből Törökországba utaztak, majd amikor onnan visszaindultak, a személygépkocsi jobb és bal sárvédőjének burkolata mögött egy gyárilag kialakított üregben 24, egyenként félkilós, összesen 12 kilogramm kábítószert rejtettek el. A a röszkei átkelőnél a tételes ellenőrzést végző pénzügyőrök megtalálták a drogot.

A lefoglalt heroin tiszta hatóanyag tartalma 6,5 kilogramm, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 55-szöröse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik