Közélet

Fiával együtt erőszakolta meg két kislányát a solymári apa – ítélet

bíróság (Array)
bíróság (Array)

A férfi két lányát rontotta meg, 14 éves gyermeke pedig orálisan elégíttette ki magát húgaival. Bíróság elé álltak.

A férfi két lányát rontotta meg, 14 évesen gyermeke pedig orálisan elégíttette ki magát húgaival. Bíróság elé álltak.
Tizenkét év fegyházra, illetve négy év javítóintézeti nevelésre ítélt részben első fokon a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy férfit és a fiát, akik éveken át megerőszakolták a család lánygyermekeit – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Koszta János elmondta, hogy a vádirat szerint az elsőrendű vádlott – a most 38 éves férfi – és 18 éves fia 2006 és 2013 között Solymáron rendszeresen szexuálisan zaklatta, illetve többször megerőszakolta a család két kiskorú, 12 év alatti lánygyermekét, vagyis a férfi a saját lányait, a fiú a saját testvéreit.

Időközben más bűncselekmény miatt az apa börtönbe került, a három testvért pedig nevelőszülőknél helyezték el, de a fiút még ez sem akadályozta meg az erőszakoskodás folytatásában.

Az elsőrendű vádlottat csütörtökön a törvényszék 12 év fegyházra ítélte, de az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a férfi ügyvédje felmentésért fellebbezett. Fiának 4 évet kell javítóintézetben töltenie. Mivel a másodrendű vádlottra kiszabott ítéletet az érintettek tudomásul vették, az jogerőre emelkedett.
Mint ismert, aférfit 2011-ben már elítélték, nagyobbik lánya, az akkor 15 éves lánya megrontásáért három és fél évet kapott. Miután az apát lecsukták, a tinit a nagyszülők vették magukhoz, később a két másik kislány is nevelőszülőkhöz került. A gyerekek ekkor kezdtek el először mesélni a borzalmas dolgokról, amiket éveken át tűrniük kellett.

Azt mondták, hogy apjuk először 2006-ban akarta megerőszakolni másik lányát, aki akkor ötéves volt. Az első próbálkozások kudarcot vallottak, de a gyerek zaklatása hamarosan rendszeressé vált. Közösen kellett fürödnie apjával, közben a férfi folyamatosan a kislány fenekéhez dörgölte nemi szervét. Ezt egyszer a felesége is észrevette, de ő azt állította, hogy a férje késsel megfenyegette, ezért nem mert szólni senkinek. Az apa később meg is erőszakolta gyermekét.

A Blikk írt korábban arról, hogy a lányoknak nemcsak a férfitól kellett tartaniuk, hanem bátyjuktól is. A 17 éves fiú csupán hétéves volt, amikor először meg akarta erőszakolni a nála három évvel fiatalabb húgát, de ez akkor még nem sikerült. Ugyanígy próbálkozott az akkor hároméves testvérével. Amikor 14 éves lett, már mindkét húgát molesztálta, és orálisan elégíttette ki magát velük. Amikor pedig apja 2011 telén börtönbe került kamaszlánya megrontásáért, a fiú folyamatosan fenyegette testvéreit. Még a nevelőszülőknél is zaklatta őket. A lányok ezután mondták el, mi történt velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik