Közélet

Megölte az anyját, majd bejelentette eltűnését

helyszineles(210x140).jpg (helyszínelés)
helyszineles(210x140).jpg (helyszínelés)

Az asszony holttestére Pápa határában, egy nehezen megközelíthető területen találtak rá.

Befejezte a rendőrség a nyomozást annak a pápai férfinak az ügyében, aki tavaly májusban megölte édesanyát, majd bejelentette az eltűnését. Halált okozó testi sértést miatt javasolnak vádemelést – derül a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatásából. 

A férfi 2014. május 5-én jelentette szülője eltűnését telefonon. Azt mondta, amíg ő nem volt otthon, anyja elhagyta a házat, és nem tud róla semmit.  A rendőrség eltűntként kereste. 

Az eljárás alatt felmerültek olyan adatok, hogy az idős, nehezen mozgó nő bűncselekmény áldozata lett, ezért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya is bekapcsolódott a nyomozásba. A bizonyítékok alapján május végén őrizetbe vették az 51 éves férfit, akkor még segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt.

A rendőrség tovább kereste az eltűnt asszonyt, akinek a holttestét két héttel később, júniusban találták meg Pápa határában, egy nehezen megközelíthető helyen. A nyomozás kiderítette, hogy az asszonyt fia bántalmazta, ebbe halt bele,

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik