Közélet

Kétélű késsel szúrták hasba a katymári fiatalt

kés (Array)
kés (Array)

A férfi váratlanul rontott rá kiszemeltjére, és életveszélyes sérülést okozott neki.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy 36 éves katymári férfi ellen, aki tavaly novemberben, egy korábbi konfliktus miatt egy 10 centiméteres pengehosszúságú tőrkéssel hasba szúrta ismerősét, egy 23 éves fiatalt. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Ha bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. 

A vádirat szerint az érintettek – és családjaik illetve barátaik – között nézeteltérés alakult ki. Az máig nem derült ki, miért voltak rosszban. Szidták és fenyegették egymást telefonon, személyesen, tették mindezt több napon keresztül.  2014. november 11-én a vádlott napközben leitta magát, majd lefeküdt otthon aludni. Kora este ébredt fel, élettársa ekkor mondta el neki, hogy újabb telefonos fenyegetést kaptak haragosaiktól.

A férfi dühös lett és magához vett egy kétélű, körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú tőrkést. Kijelentette, hogy véget vet ezeknek a fenyegetőzéseknek és ingerülten elindult ellenlábasai házához. A tőrkésen kívül magával vitt egy nagyjából 9 centiméter pengehosszúságú, csukott állapotban lévő bicskát is.

Amikor odaért, bement az udvarra és elővette a tőrkést. Szembetalálta magát az oda éppen kilépő fiatallal, akit egy váratlan, közepesnél nagyobb erejű mozdulattal hasba szúrt. A fiú kiabálni kezdett, segítséget kért rokonaitól, támadója pedig próbált elmenekülni. Ám az ott lakók elkapták és visszatartották, míg megérkeztek a rendőrök.

A megszúrt fiatal súlyos, a hasüreget megnyitó, szúrt sérülést szenvedett, ami közvetetten életveszélyesnek minősül. A szúrás a hasizmok egy részét is átmetszette, így izomvarratokat kellett alkalmazni – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

A késelő ügyében a Kecskeméti Törvényszék dönt majd. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik