Közélet

Újabb vádak a combinós gyilkos ellen

Garázdaságért, rongálásért, könnyű testi sértésért is felel csütörtökön a bíróságon.

Újabb bűncselekményekkel vádolják a combinós gyilkosként elhíresült A. Áront – írja az Origo. Az emberölés miatt ellene emelt vádat az ügyészség garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés vétségével egészítette ki, a Fővárosi Törvényszék egyesítette az ügyeket.

A férfi évek óta hajléktalan alkoholistaként élt a Margit híd budai hídfője közelében. Tavaly július 22-én pszichiátriára vitték a rendőrök, de egy hét múlva kiengedték. Újból inni kezdett, ittasan ment a 4-6-os villamos megállójához, ahol az egyik utast úgy derékon rúgta, hogy a sínekre zuhant, az érkező villamos pedig halálra gázolta. A villamosra várakozók a férfit lefogták és átadták a rendőröknek.

Korábban, tavaly júniusban A. Áron egy gördeszkás alól rúgta ki a deszkáját. A deszkás nem sérült meg, de 60 ezer forint értékű deszkája tönkrement, amikor egy kocsi áthajtott rajta. Ugyanabban a hónakban a Margit-híd HÉV-aluljárójában üvegeket dobált, járókelőket molesztált, egy utcazenészt pedig megsebesítettek a felpattanó szilánkok. Egy II. kerületi élelmiszerboltban pedig kiabált, egy vevőt fellökött és egy eladót meg akart ütni.

Az ügyeket csütörtökön tárgyalják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik