Közélet

Őrjöngött a vádlott a bíróságon

bíróság (Array)
bíróság (Array)

A férfi bilinccsel a kezén hadonászott, fenyegetőzött, ellenállt, alig bírták leteperni.

Ki kellett vezettetni a tárgyalásról egy tiszteletlenül viselkedő vádlottat, aki a fegyőrt is megtámadta a Nagykanizsai Járásbíróságon. A 36 éves férfit egy Zala Megyei Büntetés- végrehajtási Intézetből állították elő, ugyanis egy másik ügyben kiszabott büntetését töltötte. 

A vádlottat a bíró kétszer is rendre utasította, mivel tiszteletlenül viselkedett, de hiába szólt rá. Amikor a bíró az igazságügyi elmeorvos-szakértői véleményt ismertette, ismét indulatba jött,  hangosan kiabálni, szitkozódni kezdett, ezért a tanácsvezető úgy döntött, kivezetteti a tárgyalóteremből – derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Az őr megbilincselte, vezetőszáron kísérte ki,  a vádlott az ajtóban azonban dulakodni kezdett vele, nem engedelmeskedett, ellenállt, bilinccsel a kezén hadonászott, és megsértette a bv-s kezét.  Ezután visszafordult, és  szitkozódva, fenyegetőzve elindult a bíróság tanácsa felé, ezért  a fegyőr –  testi kényszer alkalmazásával – földre vitte, de csak társa segítségével, közös erővel tudták megfékezni a dühöngő, csapkodó férfit.

A támadó ellen – mint többszörös visszaeső – ellen emelt vádat az ügyészség.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik