Vadászpuska (Array)
Közélet

Megszólalt a vajdasági családirtó gyilkosa

Emanuel Donjon szerint az ámokfutó örömapa a gyerekekre célzott, és reméli, hogy néhány embert sikerült megmentenie a haláltól – derül ki a Blikk cikkéből.

„Amikor a férfi belépett a házba, azonnal elkezdett lövöldözni. Végzett három áldozatával, és a feleségemet is megsebesítette. Célozni próbált az itt lévő három kisgyerekre, köztük az enyémre is, de addigra őket kimentették a többiek.” – mondta Donjon a Srbija Danas című szerb lapnak.

A Blikk szerint a férfit a rendőrök kihallgatták a magyarkanizsai rendőrségen, de egyelőre minden jel arra mutat, hogy önvédelemből cselekedett, sőt ő mentette meg a házban lévő többi ember életét is.

Donjon szerint nem tudott mást csinálni, mert a férfi meg akarta ölni a feleségét és a gyerekét is. Most azért izgul leginkább, hogy felesége felgyógyuljon. A nő súlyosan megsérült a lövöldözésben, a golyó a vállát találta el, jelenleg egy szerb kórházban ápolják.

Mint azt korábban megírtuk, az őrjöngő Rade S. hat emberrel végzett a túlnyomórészt magyarok lakta településen egy menyegző után. A férfi először anyósát és apósát ölte meg, átment menye, Natália szüleinek házába. Itt agyonlőtte az ifjú arát, majd az ő szüleit, B. Sándort és Karolinát is. Tombolásának az esküvő után a családnál vendégeskedő, egyébként Franciaországban élő férfi vetett véget, aki leütötte egy széklábbal: a csapás olyan erősre sikerült, hogy a gyilkos belehalt sérülésébe.

A szerb belügyminiszter a történtek után leváltotta a magyarkanizsai és a zentai rendőrkapitányság két parancsnokát. A gyilkos ellen korábban ugyanis már többször tettek feljelentést, komolyabb következménye mégsem lett a dolognak.

Ajánlott videó