Közélet

Hagyta meghalni a padlón kisbabáját a miskolci nő – elítélték

inkubátor (Array)
inkubátor (Array)

A négygyermekes anyukát emberölésben találták bűnösnek. Tettéért öt évet kapott.

Ítéletet hirdetett a Miskolci Bíróság annak a nőnek az ügyében, aki 2014 nyarán megszülte gyermekét, majd hagyta meghalni. A nőt emberölésben mondta ki bűnösnek a bíróság. Öt év szabadságvesztéssel sújtották, büntetését börtönben kell letöltenie.

Az anya négy kiskorú gyermeket nevel élettársával, viszonylag rendezett életet élnek, mindketten dolgoznak. A vádlott már az utolsó két terhességét is titkolta családja elől, az egyik esetben csupán akkor szólt, amikor a magzatvize már elfolyt és a WC-ben vajúdott, a következőnél akkor, amikor már a hetedik hónapban járt. 

2013 őszén ismét várandós lett, de ezt sem vallotta be rokonainak. “Az alak és a testtartás változása” többeknek szemet szúrt, a családtagok, a falubeliek, de a védőnő és a családsegítő szolgálat vezetője is érdeklődött az állapotáról, segítséget ajánlottak,  de a nő elutasította őket.

A fájások 2014. június 18-án kezdődtek, és – bár szerettei otthon voltak – nem szólt senkinek. Bezárkózott a fürdőszobába, beült a vízzel teli kádba és ott szülte meg gyermekét, egy egészséges kislányt. Az újszülötett kiemelte a vízből, lepedőbe csavarta majd a padlóra tette. De még ekkor is hallgatott. Ha segítséget hív, a baba jó eséllyel életben maradt volna. A kislány – a bonclelet és a szövettan alapján – érett volt és életképes. Halálát ellátatlanság és fulladás okozta. 

A bíróság szerint az asszonyt sem fizikai, sem pszichés állapota nem akadályozta abban, hogy ellássa a babát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik