Közélet

Elképesztő összegeket csalt ki ismerősétől a korrupt budapesti házaspár

forint (Array)
forint (Array)

Azt mondták, a férfi körül "szaglásznak a hatóságok", lehetséges, hogy eljárás indul ellene.Ám ők azt ígérték, megmentik ettől. Repkedtek a százmilliók.

Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emelt az ügyészség egy budapesti házaspárral szemben, akik a vád szerint 2013 márciusában egy magánszemélyt kerestek meg azzal az ajánlattal, hogy magas beosztású ismerőseik kivonják őt egy büntetőeljárásból. Persze nem ingyen “szívességről” volt szó, súlyos összegeket kértek mindezért.

A vádirat lényege szerint a férj évekkel ismerkedett meg a másik férfival, egy cégcsopornál töltöttek be mindketten vezető tisztséget. Később azonban a vádlott munkaviszonya megszűnt. Évekkel később a pár úgy döntött, hogy a volt kollégától pénzt csalnak ki, méghozzá úgy, hogy azt állították, a feleség – aki a történetük szerint hivatali dolgozó – munkahelyén megtudta: a férfi körül “szaglásznak a hatóságok” és lehetséges, hogy eljárás indul ellene.

Hogy elsimiítsák a nemlétező ügyet, nagyobb összeget kértek a férfitől. Azt mondták, a pénzt továbbítják bizonyos “hivatalos személyeknek” akik intézkednek, hogy ne vonják felelősségre. Összesen 250 millió forintot és 500 ezer dollárt kértek és kaptak kiszemeltjüktől. Később próbáltak újabb 250 milliót szerezni, de ezt ismerősük már nem volt hajlandó kifizetni.

Ezen felül a nő azt a látszatot keltette, hogy – hivatalos személyként –  munkahelyén lehetősége van megsemmisíteni a férfira nézve terhelő tartalommal bíró iratokat. Ezért a nő még további 300 ezer eurót kapott a férfitól.

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség mindhárom személlyel szemben vádat emelt: a házaspár mindkét tagját – más bűncselekmények mellett – befolyással üzérkedés minősített bűntettével, a férfi ismerősüket pedig hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik