Közélet
Birosag(960x640).jpg (Array)

Védte támadóját a bíróságon a megkéselt férfi

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2015. 05. 19. 14:38

A késelő bocsánatot kért, azóta is együtt élnek, pedig a férfi kis híján belehalt az őt ért szúrásba.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a korábbi döntést egy nő ügyében, aki tavaly nyáron megkéselte férjét mezőhegyesi otthonukban. Az asszony másodfokon is két évet kapott, öt évre felfüggesztve. Az ítélet indoklásában elhangzott, az első fokon eljáró törvényszék – “tekintettel az összes körülményre, így “a sértett nagymértékű közrehatására, provokatív magatartására, arra, hogy a vádlott mindent megtett azért, hogy elhárítsa tettének következményét, a sértett megbocsátott a vádlottnak, azóta is együtt élnek, együtt nevelik közös gyermeküket, felhagytak az italozó életmóddal – a végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés alkalmas a büntetési célok megvalósítására”. Életveszélyt okozó testi sértésben találták bűnösnek, az ítélet jogerős. 

A pár italozó életmódot folytatott, mindketten hetente többször itták részegre magukat. 2014. június 14-én a vádlott a déli óráktól megivott legalább 7 deci bort és már kora délután ittas volt – ahogy férje, akivel nem sokkal később össze is veszett. A vita hevében egymást sértegették, az asszony ekkor a konyhapultnál állt, egy korábban megpucolt kakast bontott fel egy konyhakéssel. Eközben férje a háta mögött, az asztalnál ült.

Veszekedés közben a nő hirtelen megfordult és a nála lévő konyhakéssel egyszer, közepes-nagy erővel mellkas tájékon szúrta a férjét, aki az asztalra borult és orrából ömleni kezdett a vér. A feleség megijedt, és azonnal felhívta a segélyhívót. A mentők kiérkezéséig stabil oldalfekvésbe helyezte párját, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az ítélet szerint a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás nélkül meghalhatott volna.

A büntetlen előéletű nő mindvégig beismerte tettét és részletes vallomást tett. Elmondása szerint megbánta, hogy rátámadt párjára, és bocsánatot kért tőle. Férje hangsúlyozta: nem haragszik a feleségére, és nem szeretné, hogy megbüntessék – derült ki a Szegedi Ítélőtábla tájékoztatásából.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.