Közélet

Védte támadóját a bíróságon a megkéselt férfi

Birosag(210x140).jpg (Array)
Birosag(210x140).jpg (Array)

A késelő bocsánatot kért, azóta is együtt élnek, pedig a férfi kis híján belehalt az őt ért szúrásba.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a korábbi döntést egy nő ügyében, aki tavaly nyáron megkéselte férjét mezőhegyesi otthonukban. Az asszony másodfokon is két évet kapott, öt évre felfüggesztve. Az ítélet indoklásában elhangzott, az első fokon eljáró törvényszék – “tekintettel az összes körülményre, így “a sértett nagymértékű közrehatására, provokatív magatartására, arra, hogy a vádlott mindent megtett azért, hogy elhárítsa tettének következményét, a sértett megbocsátott a vádlottnak, azóta is együtt élnek, együtt nevelik közös gyermeküket, felhagytak az italozó életmóddal – a végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés alkalmas a büntetési célok megvalósítására”. Életveszélyt okozó testi sértésben találták bűnösnek, az ítélet jogerős. 

A pár italozó életmódot folytatott, mindketten hetente többször itták részegre magukat. 2014. június 14-én a vádlott a déli óráktól megivott legalább 7 deci bort és már kora délután ittas volt – ahogy férje, akivel nem sokkal később össze is veszett. A vita hevében egymást sértegették, az asszony ekkor a konyhapultnál állt, egy korábban megpucolt kakast bontott fel egy konyhakéssel. Eközben férje a háta mögött, az asztalnál ült.

Veszekedés közben a nő hirtelen megfordult és a nála lévő konyhakéssel egyszer, közepes-nagy erővel mellkas tájékon szúrta a férjét, aki az asztalra borult és orrából ömleni kezdett a vér. A feleség megijedt, és azonnal felhívta a segélyhívót. A mentők kiérkezéséig stabil oldalfekvésbe helyezte párját, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az ítélet szerint a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás nélkül meghalhatott volna.

A büntetlen előéletű nő mindvégig beismerte tettét és részletes vallomást tett. Elmondása szerint megbánta, hogy rátámadt párjára, és bocsánatot kért tőle. Férje hangsúlyozta: nem haragszik a feleségére, és nem szeretné, hogy megbüntessék – derült ki a Szegedi Ítélőtábla tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik