Közélet

Megszólaltak a kútba fúlt fiú szülei

gyál (Array)
gyál (Array)

Átrohantam és láttam, hogy csak egy láb áll ki a vízből. Egyből felismertem a fiam zokniját, a vádliját – mondta az apa a Blikknek.

„Sosem gondoltam volna, hogy a fiam egy karnyújtásnyira a családi otthontól fekszik holtan. Napjában többször is elmentünk a kút mellett, de nem is sejtettem” – mesélte István, Patrik édesapja a Blikknek. Elárulta azt is, hogy többször is locsoltak abból a kútból, amiből idővel orrfacsaró bűz áradt, mire végül a szomszéd felemelte a fedelet.

„Átjött, és azt mondta, nagy a baj, ember van a vízben. Átrohantam, és láttam, hogy csak egy láb áll ki a vízből. Egyből felismertem a fiam zokniját, a vádliját” – folytatta az apa. – „Borzalmas, hogy alig pár méterre tőlem került bajba Patrik, és én nem tudtam segíteni rajta.”

Patrik édesanyja Facebook-oldalán köszönte meg mindenkinek, aki részt vett fia keresésében. “Sajnálom, én úgy gondolom, hogy nincs Isten!!! Egy ilyen jószívű, rendes, tisztességes embert, aki a légynek sem ártott, miért nem vigyázott rá az Isten!” – írja a Bors. A fiú édesanyja a lapnak elmondta, a fiát igazságügyi orvos szakértő boncolja fel, a teljes igazság az ő vizsgálata után derülhet ki.

Mint azt megírtuk, a rendőrség hétfőn kora délután közölte: “A rendőrök lefolytatták a halottszemlét, melynek keretén belül a rendőrorvos az idegenkezűséget elsődlegesen kizárta” az öt hete eltűnt gyáli fiú halálával kapcsolatban. A hvg.hu azt írta, Patrik úgy kerülhetett a szomszéd udvarára, hogy nem tudott átmászni a saját kerítésükön. Ekkor eshetett le a cipő a lábáról. Lehetséges, hogy úgy gondolta, a szomszéd felől egyszerűbben hazajuthat. A sötétben viszont nem vette észre a kutat, és belezuhant.

 
Fotó: MTI 

Ahogy arról beszámoltunk, a fiú holttestére otthona közvetlen közelében találtak rá. Információink szerint a kútból nem jött a víz, a tulajdonos ezért nézett bele – ekkor fedezte fel, hogy egy ember van benne. Először a lábát vette észre. Ezután értesítette a rendőrséget. A 19 éves Patrikot az édesanyja még az éjjel azonosította ruházata alapján.

A fiúnak egy átbulizott éjszaka veszett nyoma április 12-én. A barátaival együtt otthon italozott, majd elindultak a gyáli városháza melletti parkba, ahol egy ukrán férfival találkoztak. A kamionos azt mondta nekik, hogy a járműve a város határában lerobbant és nem ismerős a környéken. Ezután együtt mentek a helyi trafikba, ahol a bolt biztonsági kamerája felvette őket. Végül csak ketten maradtak ott. Patrik egyik cipőjét már akkor megtalálták, a házuktól mindössze néhány méterre.

A fiú holtteste vasárnap került elő az apa szomszédjának kútjából. Úgy tűnik, Patrikkal nem egy gyilkos végzett, a fiatalember egy ostoba baleset áldozata lett. Patrik édesapja, István magába roskadva nyilatkozott lapunknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik