Közélet

“Kinyírlak! Megöllek!” – Lovast üldöztek Zalában

Lo(2)(960x640).jpg (Array)
Lo(2)(960x640).jpg (Array)

A terepjárós fenyegetőző azt ordította haragosásnak, hogy "most ki fogunk nyírni", a fiának pedig odaszólt, hogy "üsd le fiam".

Vádat emelt az ügyészség apa és fia ellen Zalában, mert terepjárójukkal szándékosan veszélyeztettek egy lovast. Zaklatás miatt kell bíróság elé állniuk.

A vádirat szerint a nagykanizsai férfi tavaly júniusban, egyik este kilovagolt a nagybakónaki birtokáról a József-hegyre, illetve a Haranglábhoz. Észrevette, hogy mögé ért egy kocsi, de a sofőr nem kerülte ki, csak lelassított, majd bőgetni kezdte a motort. Kiderült, a terepjáróban a haragosai ültek, apa és fia. Mellégurultak, ekkor az anyósülésen utazó idősebb férfi azt ordította neki, hogy “most ki fogunk nyírni”, a fiának pedig odaszólt, hogy “üsd le fiam”. Körülbelül 200 métert tettek meg így, majd a volán mögött ülő fiatal hirtelen a lovas elé vágott, és – kisebb erővel – nekiment az állatnak. A lónak megsérült az orra, felágaskodott, de gazdájának sikerült kitérnie a jármű mögül, majd többször irányt változtatva elmenekült, próbálta ütközőit lerázni. Haragosai azonban folyamatosan követték, az apa azt üvöltötte, hogy “kinyírlak, megöllek”.

Azután, hogy sikerült olyan területre érnie, ahová már nem tudtak utánamenni, értesítette a rendőrséget.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik