Közélet

Tíz év börtönt kapott a magyar bankrabló Bécsben

Egy alkalommal lőtt is, ezért gyilkossági kísérlet miatt még többet is kiszabhatnak rá.

Tíz év börtönre ítéltek első fokon egy magyar férfit hétfőn Bécsben. Három bécsi Volksbank-fiók elleni támadás miatt találták bűnösnek – ezek során több mint 29 millió forintot zsákmányolt.

A 43 éves férfi az első rablást 2011 őszén követte el, a másodikat 2012 decemberében, a harmadikat pedig tavaly márciusban. A számlájára írnak egy tavaly őszi bankrablást is, ezt azonban tovább tárgyalják, itt ugyanis fegyvert is használt: rálőtt egy fiókvezetőre, aki egy fém paravánnak köszönheti, hogy sértetlenül megúszta.

A bankrabló azzal védekezett, hogy tévedésből lőtt, azonban ezt az egyik, sportlövészetben jártas tanú nevetségesnek találta. A fiókvezető viszont meglepő kijelentést tett a bíróságon: azt mondta, eddigi munkája során ez volt a negyedik rablás, amit át kellett élnie.

Egy 2011 júliusi bankrablás vádja alól viszont felmentették a férfit: tagadta, hogy köze lett volna hozzá és a tanúk sem tettek terhelő vallomást.

A bankrabló fellebbezett: kihallgatása során azt mondta, azért rabolt, mert Magyarországon uzsorakamatra kapott kölcsönt, ezt azonban nem tudta visszafizetni és a kölcsönadó kényszerítette arra, hogy Ausztriában kövessen el rablásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik