Közélet

Bombát találtak a Magyarországon áthaladó bolgár buszon

helyszineles(210x140).jpg (Array)
helyszineles(210x140).jpg (Array)

A magyar hatóságok állítólag azt mondták az utasoknak, adjanak hálát Istennek, mert kaptak egy második életet.

Az Omega Group Prágából Várnába tartó járata vasárnap állt félre az M0-s pihenőjében, miután az utasok szúrós szagot éreztek. Mint kiderült, valaki csőbombát rejtett az egyik csomagba – írja a nol.hu. Hétfőn Dragomir Petkova, a járatot fenntartó cég igazgatója bejelentette: a szerkezetet egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtette el. Az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle.

A Trud című lap internetes kiadása szerint a magyar hatóságok azt mondták az utasoknak, adjanak hálát Istennek, mert kaptak egy második életet, a csőbomba ugyanis nagyon nagy robbanóerejű volt. A Novinite közlése szerint az ügyben a cseh, a szlovák, a magyar és a bolgár hatóságok közös vizsgálatot is indítottak.

A Blikk szerint a helyszínre a Terrorelhárítási Központ is kivonult, és mesterlövészt is kivezényeltek a buszhoz, A 34 utas egy másik busszal továbbutazott, és hétfőn épségben megérkeztek Várnába.

Ivan Bojadzsiev ezredes, a bolgár terrorelhárítás szakértőja a bolgár média előtt tartott sajtótájékoztatón azt feltételezte, hogy a bombát az Iszlám Állam vagy valamely közel-keleti gyökerű szervezet helyeztette el a buszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik