Közélet

A polgármester felesége kergette meg a réztolvajokat

simaság tolvaj (Array)
simaság tolvaj (Array)

Az asszony nem hagyta annyiban, hogy az éji órán meglopják a ravatalozót, megugrasztotta a gyanúsítottakat. A polgármester szerint istenfélő emberek lehettek, a keresztet nem akarták elcsórni.

Tolvajok jártak a Vas Népe Online cikke szerint a simasági temető ravatalozójánál abból a célból, hogy leszereljék, elvigyék és eladják a tetőről a rézlemezeket. A lap szerint Molnár László polgármester és felesége megzavarták a tolvajokat, így azok a zsákmányt hátrahagyva menekültek. A polgármester maga mesélte el a Vaolnak az izgalmas este történetét.

Szombat reggel vették észre, hogy egy rézdarab hiányzik, valószínűleg mintának vitték el. Számítottak tehát rá, hogy visszajönnek a tolvajok, szóltak a rendőrségnek is és egy vadásztól kölcsönkértek egy éjjellátó kamerát. Este tízkor Molnár a nejével kiment felszerelni a kamerát és épp ott voltak a tolvajok. “A feleségem elindult hátra a sötétbe a tolvajok után és kiabált: ‘Nem szégyellik magukat!'” – idézte fel az üldözést Molnár.

 

A temető hátulján letaposott kerítésen menekültek el a tettesek, akik viszont a ravatalozó keresztjét megkímélték, Molnár szerint azért, “mert valami istenfélelem bennük is van”. Ők mindenesetre a feleségével kihívták a helyi vadászokat és a rendőrséget. Meg tudta adni egy gyanús fehér furgon rendszámát, ami korábban a temető előtt állt, ezt pedig hamar megtalálták a rendőrök, elfogva a gyanúsítottakat.

Molnár elmondta, márciusban már elloptak 12 sírhelyről vázákat és gyertyatartókat, akkor a tettesek és az orgazda is meglett. A múlt héten egy öntöttvas padot loptak el, emiatt bevitték a többit, nehogy azok is eltűnjenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik