Közélet
simaság tolvaj (Array)

A polgármester felesége kergette meg a réztolvajokat

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2015. 05. 18. 20:33

Az asszony nem hagyta annyiban, hogy az éji órán meglopják a ravatalozót, megugrasztotta a gyanúsítottakat. A polgármester szerint istenfélő emberek lehettek, a keresztet nem akarták elcsórni.

Tolvajok jártak a Vas Népe Online cikke szerint a simasági temető ravatalozójánál abból a célból, hogy leszereljék, elvigyék és eladják a tetőről a rézlemezeket. A lap szerint Molnár László polgármester és felesége megzavarták a tolvajokat, így azok a zsákmányt hátrahagyva menekültek. A polgármester maga mesélte el a Vaolnak az izgalmas este történetét.

Szombat reggel vették észre, hogy egy rézdarab hiányzik, valószínűleg mintának vitték el. Számítottak tehát rá, hogy visszajönnek a tolvajok, szóltak a rendőrségnek is és egy vadásztól kölcsönkértek egy éjjellátó kamerát. Este tízkor Molnár a nejével kiment felszerelni a kamerát és épp ott voltak a tolvajok. “A feleségem elindult hátra a sötétbe a tolvajok után és kiabált: ‘Nem szégyellik magukat!'” – idézte fel az üldözést Molnár.

 

A temető hátulján letaposott kerítésen menekültek el a tettesek, akik viszont a ravatalozó keresztjét megkímélték, Molnár szerint azért, “mert valami istenfélelem bennük is van”. Ők mindenesetre a feleségével kihívták a helyi vadászokat és a rendőrséget. Meg tudta adni egy gyanús fehér furgon rendszámát, ami korábban a temető előtt állt, ezt pedig hamar megtalálták a rendőrök, elfogva a gyanúsítottakat.

Molnár elmondta, márciusban már elloptak 12 sírhelyről vázákat és gyertyatartókat, akkor a tettesek és az orgazda is meglett. A múlt héten egy öntöttvas padot loptak el, emiatt bevitték a többit, nehogy azok is eltűnjenek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.